Feedback

Отзиви за романите

Време за четене

Докато четях \”Мистерията на изгубения пръстен\” се усмихвах. Чувствах се без възраст. И на петнадесет и на хиляда. Духът на книгата е толкова романтичен, че няма как четящия да не си припомни всички юношески блянове, прехвърлянето от епоха в епоха те прави сякаш връстник във времето. Книгата е фентъзи с магия, с приключения, с магически пръстен, в който любовта е вдъхновението, което превръща талантливия майстор в чудотворец. Орнаментите по този пръстен – лабиринтите, лабиринтите на любовта, лабиринтите на живота, лабиринтите през вековете и вечността са богата метафора, а героите сякаш преминават през тях. Не само в този свят, а и често в отвъдното. Но най-впечатляващото е, че е вдъхновена от действителен случай. Намерен пръстен, чиято история отключва авторовото въображение. Авторът сякаш търси пътищата на привидната случайност от бездната на дълбоката история до себе си.
[ повече ]Няма да ви лъжа, че романът ме е грабнал и съм го прочела на един дъх. Прочела съм много историческа литература и отдавна съм спряла да я чета, дори когато има мистерия в сюжета. Започнах го, стигнах до първите 20 страници и го оставих за да прочета \”Произход\”, така направих преди много години и с \”Билбо Бегинс или до там и обратно\” и както тогава се върнах да го дочета, защото никога не съм оставяла недочетена книга, дори и най-глупавата. И както тогава минавайки напред бях завладяна от сюжета, който ме остави без дъх до края на романа! Мога с чиста съвест да кажа, че има двама автори, които ме карат да потръпвам като си представям продължението на техните романи Толкин и Иван Стоянов-Бари! За мен лично Иван Стоянов е съизмерим само с Толкин а \”Мистерията на изгубения пръстен\” само с \”Властелинът на пръстените\”!
Здравейте!
Снощи приключих книгата ви. Както се казва, изгълтах я на един дъх! Страхотна е – невероятна фантазия, която те държи на тръни през цялото време. Всяка следваща страница те изненадва с нещо ново и напълно неочаквано. Книгата е написана в най-добрите традиции на фантазирането и приключенската литература. Пренасяш се в различни места и светове, които те карат да се чувстваш невероятно. Благодаря за тази книга, Бари! Направо не ми се искаше да свършва!
Скъпи ми приятелю!
И аз ти благодаря за невероятната книга! Радвам й се много и се удивлявам на разказваческия ти талант, пълен с толкова много спонтанна фантазия !!!
Бъди ми жив и здрав и мерси за “Мистерията на Изгубения Пръстен”… от сърце !!!
Отдавна не бях чела нещо толкова увлекателно. Романът се чете на един дъх. Четейки го сякаш прелитах през времето и пространството. Невероятно усещане – преплитане на фантазия, мистика и реалност, ако щете ми вярвайте по едно време спрях да проверявам в Гугъл имена и събития, имах чувството че действията се развиват тук и сега. Да не говоря, че имаше момент, в който се замислих дали не съм от \”бледниците\”. Освен всичко, между редовете има толкова много смисъл, надявам се правилно съм уловила това, което автора е искал да ни предаде!
Толкова е увлекателен и интересен романът, че ще го прочета отново, искам да вникна във всеки детайл, във всеки герой, във всяко място и събитие.
Здравейте!
Благодаря за това, че имах тази възможност да прочета вашия роман \”Мистерията на изгубения пръстен\”.
Самото заглавие на романа те подканва да го прочетеш и да разбереш каква е тази мистерия и този пръстен.
Романът определено ми хареса много, написан е увлекателно и всяка страница те подканва да продължиш да четеш, за да разбереш какво ще стане с героите и най-вече с така мистериозния пръстен. В него има и за любовта, и за приятелството, има мистика и елементи на фантастика много добре съчетани, както когато се отнася за далечното минало, така и за настоящето.
Романът си заслужава да бъде прочетен!
Пожелавам ви много успехи, както творчески, така и в личния живот.